ÖPPETTIDER OCH KONTAKTINFORMATION

Ordinarie öppettider.
Måndag - torsdag: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-1500
Lördag - söndag: Stängt


Med reservation för förändringar på grund av det rådande läget.


Besöksadress:
Borgmästargatan 3-1
73330 Sala


Tel. 0224-102 51
mail: salafolketshus@gmail.com

Om oss

Folkets hus i Sala - en plats för alla

Sala Folkets Hus är ett Kulturhus som ligger mitt i centrala Sala och utgör en av de största aktörerna inom konferens, evenemang, teater och lokaluthyrning. Våra lokaler skall utgöra en välkomnande mötesplats för alla Salabor och övriga, oavsett nationalitet eller etniskt ursprung. Dessutom har Folkets hus som ambition att vara en viktig och aktiv del av det nav som jobbar och verkar för en positiv och demokratisk utveckling för hela Sala kommun. Att vara en naturlig samarbetspartner för personer eller sammanslutningar som har idéer till projekt som gynnar de boende i Sala.

Som en öppen demokratisk mötesplats spelar Folkets hus en viktig roll i arbetet med att göra kultur, nöje och möten tillgängliga för alla människor i hela landet. Tillsammans med över 500 andra lokala mötesplatser utgör vi folkrörelsen Folkets Hus och Parker. Bland oss samlas Folkets Hus, folkparker, biografer och liknande lokala arrangörer sedan över 100 år tillbaka och tillsammans lockar vi årligen miljontals besökare i hela landet.

Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och vår verksamhet bygger helt och hållet på principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde. Genom vår riksorganisation tar vi aktivt avstånd från rasistiska och antidemokratiska grupperingar.

Vår historia

Sala Folkets hus ligger vid Borgmästargatan mitt i Sala centrum. Utöver Folkets hus äger Sala Nya Folketshusförening troligen även byggnaden på hörnet Borgmästargatan och Kungsgatan. Huset uppfördes 1931 efter ritningar av Olof Hult som ett Konsumvaruhus. Årtionden av ombyggnader och igensättning av skyltfönsterna år 1998 bidrar till att det är svårt att föreställa sig huset som ett livaktigt varuhus en gång i tiden.

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

d423ee_c9238342c5d143c696ed611f7eee9aac~
Sala-kommun.webp
regionvastmanland_liggande_4f_800px_edit